Zakaj se vedno več podjetij osredotoča na poslovne veščine?

Pravila za uspeh v poslovnem svetu se vsak dan spreminjajo. Kljubtemu ljudje še vedno iščejo čarobno formulo, ki bi prispevala k uspešnem poslovanju. Ali so to nadarjeni in izobraženi ljudje ali inovativni izdelki? To je dober začetek, vendar nekaj ključnega manjka v tej enačbi. Vedno več podjetij po svetu priznava, da bi lahko povečala konkurenčno prednost s tem, da bi bolje razumeli svoje stranke in sodelavce. Sestavni del vsake visoko konkurenčne organizacije so POSLOVNE VEŠČINE, ki se izražajo v motivaciji in optimizmu zaposlenih ter zavedanju SAMEGA SEBE. Vse to pa sodi na področje čustvene inteligence (EQ).

Na trgu ne konkuriramo le s produkti, temveč tudi s tem kako sposobni so naši sodelavci. Današnji izziv je uvesti program, ki bo omogočal vašim sodelavcem hitro razvijanje sposobnosti v poslovnih veščinah. Ta znanja so ključna za uspešen posel in doseganje rezultatov. Vaši sodelavci imajo obilo strokovnega znanja, primanjkuje pa jim poslovnih veščin, ki jih niso pridobili v šoli.

Poslovne veščine postavljajo temelj grajenja vaše blagovne znamke in kvalitete za zadovoljevanje potreb in odlično podporo strank. Zagotavljajo razlikovanje med na videz podobnimi produkti, ki igrajo ključno vlogo pri zvestobi strank. V današnjem poslovnem okolju, kjer stranke in zaposleni zahtevajo vedno več, je uporaba poslovnih veščin nekaj, brez česar preprosto ne moremo.

Za vse informacije in pomoč pri vzpostavljanju načrtnega razvoja poslovnih veščin vaših sodelavcev, sem vam z veseljem na voljo.

Alenka Slabe, PMP, alenka@eQteam.eu, tel: 031 256 505

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja